Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 08:49

Стали відомі причини вибуху у житловому будинку в центрі Львова

Причиною вибуху житлового будинку в центрі Львова, який стався взимку, стало невиконання норм безпеки при проведенні ремонтних робіт, повідомив прокурор Львівської області Олексій Баганець. Про це свідчать результати розслідування, проведеного Державним комітетом з промислової безпеки і охорони праці.

За словами Баганця, результати розслідування надійшли в обласну прокуратуру 8 липня. "Вибух газу стався в результаті проведення ремонтних робіт в меблевому магазині на першому поверсі. Працівники без дозволу газової служби порізали газові мережі, не забезпечивши перекриття газу", - пояснив прокурор.

Вибух газу в житловому будинку за адресою вулиця Костюшко, 14 (центр Львова) стався 7 лютого. В результаті вибуху одна людина загинула, ще один у важкому стані був доставлений в реанімаційне відділення міської лікарні N8. Ще десять людей отримали легкі поранення і опіки.

Вибухом повністю зруйновано дві квартири на другому поверсі, в інших частково пошкоджені стіни і стелі. Заподіяні збитки оцінюється в 15 млн грн. За фактом вибуху прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу за ст. 196 УК ("необережне знищення майна, що привело до загибелі людей").

Джерело видання в Львівській облдержадміністрації повідомило, що п"ять квартир на другому поверсі і меблевий магазин на першому належать фізичній особі. У прокуратурі стверджують, що "бригада майстрів при переплануванні приміщень пробила прохід на другий поверх, порушивши систему газопостачання. Після чого ремонтники відкрили газ, замість того щоб його перекрити".

Як стало відомо, фігурантами кримінальної справи є власник магазина Зоряна Занюк і працівники, які проводили ремонт. Крім того, у справі проходять співробітники ВАТ "Львівгаз", оскільки вони були проінформовані про те, що в будинку ведуться ремонтні роботи з порушенням норм безпеки.

"Ми вважаємо, що винуватцем вибуху є власник приміщень, в яких проводилися ремонтні роботи. Він втрутився в систему газопостачання без дозволу відповідних служб, а працівники тільки виконували його розпорядження. Що стосується співробітників ВАТ "Львівгаз", рішення поки не ухвалено, але незабаром це неодмінно буде зроблено", - сказав заступник прокурора Львівської області Володимир Гураль.

В ОАО "Львівгаз" результати розслідування коментувати відмовилися. Раніше там заявляли, що вибух у будинку був викликаний "спалахом невідомої речовини", повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі причини вибуху у житловому будинку в центрі Львова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути