вівторок, 12 лютого 2008 11:47

Стаффордширський тер"єр декілька днів їв свою власницю

Про те, що в житловій п"ятиповерхівці на вулиці Ярославській знаходиться оскаженілий бійцівський пес, вологодських рятувальників повідомив житель цього будинку. Чоловік розповів, що його 42-річна сусідка декілька днів не виходить зі своєї кімнати, з якої йде дивний запах і лунає гарчання собаки.

Бригада рятувальників розкрила двері і побачила таку картину: поряд з розтерзаним тілом жінки сидів величезний стаффордширський тер"єр. "Можливо, собака напав на господиню і загриз. Або навпаки - від великого споживання спиртних напоїв господиня померла, а потім вже собака її поїв трохи", - припускає начальник аварійно-рятівної служби Вологди Іван Тюнін.

Розлючений пес кинувся на рятувальників, і вони ледве встигли вибігти в коридор. Викликали міліцію. "Співробітники МНС нічого з собакою зробити не змогли - втихомирити його або просто якось зловити, знешкодити, - розповідає начальник кримінального розшуку 2-го відділу міліції Вологди Денис Нікітін. - Оперуповноважений відповідно до статті 15 "Закону про міліцію" був вимушений використовувати табельну вогнепальну зброю".

Сусіди говорять: не здивовані, що відбулася трагедія. Рано чи пізно вона повинна була трапитися. "Жалко звичайно, але треба ж розум-то мати - собак бійцівських тримати! Вони небезпечні самі по собі!" - упевнена одна з сусідок.

Це далеко не перший і навіть вже не сотий випадок, коли собаки бійцівських порід кидаються на людей. Але, як говорять кінологи, вони не пам"ятають ситуацій, коли бійцівські пси їли своїх господарів. "Так, випадки бувають, що собаки накидаються на господаря, - розповідає заступник голови суспільства любителів-собаківників Тетяна Серебреннікова. - Але це чи хвороба, яка передається генами, чи це спровокувала сама людина, що можливо. Ми іноді не розуміємо, ліземо до собаки обніматися, цілуватися, але ж це собака! Це не людина! Це собака, і вона все одно залишається хижаком!", повідомляє Вести.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Стаффордширський тер"єр декілька днів їв свою власницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі