вівторок, 26 лютого 2008 10:37

Штаб Клінтон звинуватили в поширенні фотографій Обами в африканському вбранні

Передвиборний штаб кандидата в президенти від демократичної партії Хіларі Клінтон звинуватили в розповсюдженні фотографії Барака Обами в традиційному африканському вбранні. Фото, що вперше з"явилося на сайті The Drudge Report, було зроблене під час візиту Обами до Кенії в 2006 році, передає ВВС.

Передвиборний штаб сенатора від штату Ілінойс звинуватив команду Хіларі Клінтон у розповсюдженні фотографії з метою натякнути на походження Обами. Передвиборний штаб Клінтон звинувачення відкидає.

Скандал вибухнув напередодні вирішальних праймеріз, які відбудуться наступного тижня. На думку аналітиків, Клінтон необхідно перемогти в Техасі та Огайо, щоб стати кандидатом від демократичної партії на президентських виборах у листопаді.

Перед серйозними дебатами, які мають відбутись у вівторок у Огайо, колишня перша леді США розкритикувала відсутність у Обами досвіду ведення зовнішньої політики під час виступу у Вашингтоні. Виголошуючи промову перед студентами Університету Джорджа Вашингтона, Клінтон заявила, що її суперникові знадобиться "підручник з зовнішньої політики", щоб забезпечити безпеку країни, якщо його виберуть президентом.

На фотографії, опублікованій у понеділок, Обама, чий батько є вихідцем з Кенії, зображений у білому тюрбані та білому одіянні, яке дали йому старійшини на північному сході країни. Як повідомив в The Drudge Report, фотографію розповсюдили "співробітники передвиборного штабу Клінтон".

Коментуючи ситуацію в ефірі техаської радіостанції, Обама відзначив: "Думаю, що американці засмучені таким способом ведення боротьби". Деякі помічники Клінтон і раніше намагалися використовувати походження Обами, щоб відлякати від нього виборців. Минулого року добровольці зі штабу колишньої першої леді були звільнені з посад після того, як поширили повідомлення, в якому йшлося, що Обама – мусульманин.

Штаб Обами сприйняв появу фотографії як образу. Глава передвиборного штабу сенатора від штату Ілінойс назвав дії помічників Клінтон "найганебнішим і образливішим ходом зі всіх, що допускали обидві партії в ході цієї кампанії".

Відзначимо, після 11 перемог на праймеріз Барак Обама випереджає Клінтон в президентських перегонах. Останнім часом колишня перша леді неодноразово піддавала чорношкірого сенатора нападкам, звинувачуючи його в плагіаті та марнослів"ї, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Штаб Клінтон звинуватили в поширенні фотографій Обами в африканському вбранні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі