четвер, 14 серпня 2008 08:46

США звинувачують Росію в перекиданні до Грузії додаткових підрозділів

Росія перекинула в зону грузино-осетинського конфлікту додаткові підрозділи військ, заявили телеканалу CNN високопоставлені представники адміністрації президента США, що побажали залишитися неназваними.

За станом на 14 серпня, заявили вони, в зоні конфлікту знаходилися близько 15 тисяч російських військовослужбовців. За оцінками співбесідників CNN, в перші дні після рішення Росії відправити свої війська до Південної Осетії кордон перейшли від 8 до 10 тисяч військовослужбовців РФ.

Джерело отримання даних про чисельність російського військового угрупування в зоні конфлікту представники адміністрації президента США уточнювати не стали.

Співбесідники CNN висловили побоювання, що нарощування Росією своєї військової присутності на грузинській території може бути сигналом до того, що РФ має намір проводити операції далеко за межами Південної Осетії.

Раніше офіційні представники Міноборони РФ заявили, що Росія не має наміру збільшувати чисельність свого контингенту в зоні конфлікту. Також неодноразово підкреслювалося, що підрозділи російських збройних сил не мають наміру проводити ніяких операцій за межами Південної Осетії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США звинувачують Росію в перекиданні до Грузії додаткових підрозділів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі