четвер, 12 травня 2016 03:38

США збільшать видобуток газу

США збільшать видобуток газу

У найближчі 25 років видобуток газу в США збільшиться в півтора рази і досягне майже 1 трлн кубометрів в рік. Про це йдеться в доповіді незалежного Інформаційного управління при міністерстві енергетики США.

У документі зазначається, що виробництво газу в США в найближчі чверть століття зросте майже "до 35 трлн кубічних футів в рік" (близько 1 трлн кубометрів) і понад дві третини від цього обсягу складуть "сланцевий і важко видобувних газ, а також метан, який зустрічається під час видобування вугілля".

За прогнозами американських експертів, сланцевий і важко видобувний газ "гратимуть все більш важливу роль для газопостачання не тільки в Сполучених Штатах, але і в Китаї і Канаді".

Крім того, в доповіді йдеться, що швидкими темпами триватиме будівництво підприємств для виробництва скрапленого природного газу. "Це дозволить збільшити глобальні потужності в даній області на 30%" вже в період до 2019 року, вважають автори дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США починають газову війну з Росією - ЗМІ

Раніше повідомлялося, що США почали експорт СПГ до Європи. Аналітики прогнозують, що це може викликати цінову війну з російським "Газпромом", який довгий час домінував на газовому ринку Європи.

Зараз ви читаєте новину «США збільшать видобуток газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі