понеділок, 27 жовтня 2008 09:51

США завдали удару по бойовиках в Пакистані

20 бойовиків було знищено в Пакистані в результаті ракетного удару, нанесеного імовірно американським безпілотним літаком, повідомляє Reuters з посиланням на пакистанські спецслужби.

Удар був завданий по табору бойовиків в районі Шахаї в провінції Південний Вазірістан, недалеко від кордону з Афганістаном. У цьому районі розташований штаб одного з лідерів пакистанського Талібану Баїтулли Мехсуда.

Раніше повідомлялося, що тіло брата Баїтулли Мехсуда, Яхьї бен Харуна було виявлене в неділю придорожній канаві з п"ятьма кульовими пораненнями. Бен Харун був викрадений зі свого будинку невідомими озброєними людьми, і його вбивство пов"язують з діяльністю Мехсуда.

Організацію "Терик-е-Талібан", яку очолює Баїтулла Мехсуд, підозрюють в організації цілої серії терактів, зокрема вбивстві Беназір Бхутто, а також вибуху біля готелю Marriott в Ісламабаді. Сам Мехсуд заявляв про свою непричетність до вбивства Бхутто.

Зараз ви читаєте новину «США завдали удару по бойовиках в Пакистані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі