четвер, 02 жовтня 2008 18:18

США закликають РФ до повного припинення вогню в Грузії

США закликають Росію до повного дотримання режиму припинення вогню в Грузії, сказав перший заступник держсекретаря США Джон Негропонте в четвер на прес-конференції в Баку.

"Виправдати втручання Росії в Грузію неможливо. Ми закликаємо Росію до повного дотримання режиму припинення вогню в Грузії, досягнутому за посередництва президента Франції Саркозі. Ми і наші наші партнери в Європі ясно заявили, що підтримуємо суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Грузії, а також Азербайджану і Вірменії", - сказав він.

Дипломат сказав також, що "саме в умовах, що склалися, США ще більш, ніж завжди, бажають мирного врегулювання нагорно-карабахского конфлікту".

"Ми - прихильники досягнення узгодженого вирішення конфлікту, яке бере за основу принцип територіальної цілісності і інші міжнародні принципи. Вирішення конфлікту приведе до миру і стабільності в регіоні, а також до посилення безпеки Азербайджану", - сказав Негропонте, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США закликають РФ до повного припинення вогню в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі