середа, 01 серпня 2007 12:25

США загубили в Іраку 190 тисяч автоматів і пістолетів

Американська влада в Іраку не знають про місцезнаходження 190 тисяч одиниць стрілецької зброї, яка поставлялася в країну з червня 2004 по вересень 2005 років і призначалася для озброєння новосформованих іракських сил безпеки, повідомляється у доповіді Рахункової палати США, опублікованій на сайті відомства.

У армійській звітності не зазначені 110 тисяч автоматів АК-47 і 80 тисяч пістолетів. Крім зброї також зникли 135 тисяч бронежилетів і 115 тисяч касок. У звіті наголошується, що у 2006 році командування вжило деякі заходи  для покращення якості звітності, пов"язаної з наявністю або відсутністю зброї, проте розкриті упущення показують, що ця робота так і не була виконана належною мірою.

Aмериканське командування звинувачує Іран у нелегальних поставках зброї до Іраку для оснащення бойовиків. Проте факт пропажі 190 тисяч автоматів і пістолетів, придбаних самими американцями, показує, як відзначає агентство, звідки насправді отримують зброю іракські повстанці.

Наприкінці жовтня 2006 року вийшов звіт Конгресу США, в якому наголошувалося, що починаючи з 2003 року в Іраку пропало 14 тисяч одиниць стрілецької зброї. Більше того, Пентагон зареєстрував серійні номери тільки у 10 тисяч із більше 370 тисяч одиниць поставленої до Іраку зброї. Всього на навчання і оснащення служб безпеки Іраку США витратили 22 мільярди доларів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «США загубили в Іраку 190 тисяч автоматів і пістолетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі