четвер, 26 червня 2008 15:17

США як і раніше стурбовані ядерною програмою КНДР

Президент США Джордж Буш заявив, що США вітають надання КНДР декларації про ядерні розробки, проте як і раніше стурбовані проблемою збагачення урану в Північній Кореї. Про це він сказав після передачі Північною Кореєю Китаю ядерної декларації в спеціальній заяві, що транслюється телеканалом CNN.

Він відзначив, що КНДР повинна повністю демонтувати всі ядерні установки, інакше її діяльність викликатиме подальші підозри.

Буш сказав, що США зараз розглядають зняття санкцій з КНДР, накладених за "співпрацю з терористами", проте багато що з обмежень залишиться до повного демонтажу реакторів. У разі ж невиконання Північною Кореєю обіцянок, викладених в декларації, на неї будуть накладені додаткові обмеження.

Президент США відзначив, що КНДР повинна рухатися далі по шляху ядерного роззброєння, а подана декларація - це тільки початок процесу, а не його завершення.

У свою чергу держсекретар США Кондоліза Райс заявила про те, що США планують отримати доступ до ядерного реактору Північної Кореї.

Райс також заявила, що у США є підстави для того, щоб провести перевірку інформації викладеної в декларації про ядерні розробки, опубліковані сьогодні Північною Кореєю, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «США як і раніше стурбовані ядерною програмою КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі