середа, 02 травня 2007 13:17

США встановили рекорд з прослуховування

 
Практично всі запити американського уряду про таємне прослуховування підозрюваних в тероризмі і шпигунстві, направлені до суду в 2006 році, були задоволені. Як повідомляє AP з посиланням на дані міністерства юстиції США, зафіксований лише один випадок, коли спецслужбам не було дано дозвіл на встановлення прослуховування.

В цілому, Суд з контролю за зовнішньою розвідкою (Foreign Intelligence Surveillance Court) видав за рік 2176 ордерів на прослуховування. Це в два рази більше, ніж було видано в 2000 році. Після терактів, подій 11 вересня 2001 року, кількість видаваних дозволів на стеження стала рости і в 2006 році досягла максимальної відмітки.

Крім того, в опублікованій трьохсторінковій доповіді міністерства юстиції мовиться, що відомство не може поки надати дані про те, як часто ФБР відстежує телефонні розмови і банківські операції громадян, а також їх роботу в Інтернеті, не маючи на те законних підстав.

Суд також задовольнив всі клопотання спецслужб, що стосуються проглядання ділової документації можливих терористів або шпигунів, видавши 43 дозволи. У чотирьох випадках суд зажадав внести зміни до запиту, проте не відмовив жодного разу.

Законодавство Сполучених Штатів допускає прослуховування телефонних розмов з дозволу суду. Відповідні положення містяться в акті про развідувальну діяльність (Foreign Intelligence Surveillance Act), прийнятому в 1978 році, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «США встановили рекорд з прослуховування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі