середа, 21 квітня 2021 18:47

США візьмуться за розробку ядерного озброєння - бояться загрози з боку Росії та Китаю

США візьмуться за розробку ядерного озброєння - бояться загрози з боку Росії та Китаю
У США вважають Росію "визначальною ядерною стратегічною загрозою". Фото: pinterest.com

Сполучені Штати Америки планують модернізувати ядерну зброю в країні.

Таке рішення ухвалили у зв'язку зі зростанням ядерного потенціалу Росії та Китаю, заявили представники вищого військового командування США на слуханнях у комітеті Сенату зі збройних сил, повідомляє "Голос Америки".

"Уперше в нашій історії країна зіткнулася одразу з двома стратегічними противниками, які володіють ядерною зброєю", - сказав глава Стратегічного командування адмірал ВМС Чарльз Річард.

Стратегічне командування відповідає за підтримання стратегічних бомбардувальників, підводних човнів і міжконтинентальних балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові фото літаків і танків Росії біля кордонів з Україною

"Досягнення Китаю і Росії підривають наші можливості стримування звичайними засобами", - додав Річард.

У США вважають Росію "визначальною ядерною стратегічною загрозою", однак вона і досі продовжує модернізувати звичайне і ядерне озброєння. Процес завершено на 80%.

Глава Космічного командування США генерал армії Джеймс Дікінсон заявив, що загрозу також становить Китай, який стрімко розвиває космічну діяльність.

США планують зосередитись на створенні нових космічних можливостей.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку року в окуповані райони ворог перемістив 19 тис. т пального, 335 т боєприпасів, танки, реактивні системи залпового вогню, спецтехніку.

Зараз ви читаєте новину «США візьмуться за розробку ядерного озброєння - бояться загрози з боку Росії та Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі