четвер, 27 серпня 2020 10:43

США виведе на орбіту секретний супутник-шпигун

США виведе на орбіту секретний супутник-шпигун
Старт відбудеться з космодрому ВПС США на мисі Канаверал у штаті Флорида. Фото: pexels.com

28 серпня, на 09:12, запланували запуск важкої ракети Delta IV Heavy компанії United Launch Alliance, яка виведе на орбіту секретний супутник для американської розвідки.

Старт відбудеться з космодрому ВПС США на мисі Канаверал у штаті Флорида, передає LIGA.net.

Конкретні дані про апарат і його завдання засекречено. Імовірно, це "Оріон" - американський супутник-шпигун радіоелектронної розвідки серії Project 8300. До численних завдань таких супутників зазвичай входять: перехоплення телеметрії ракет РФ і КНР, зняття розвідданих з чужих вимірювальних приладів і перехоплення каналів зв'язку між людьми.

Це перший запуск 2020 року з використанням важкої ракети Delta IV Heavy. Попередній відбувся 19 січня 2019 року, коли на орбіту запустили зонд-розвідник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія на МКС: у NASA не можуть ідентифікувати причину

У SpaceX поставили черговий рекорд із повторного використання ракет: 18 серпня 2020-го обтічник Falcon 9 запустили вшосте. Крім того, подія стала знаковою для історії компанії - це був сотий запуск команди Ілона Маска з початку перших польотів 2006-го. Ракета Falcon 9 цього разу відправила чергову партію з 58 супутників для інтернету Starlink, а також кілька супутників для іншої компанії.

Зараз ви читаєте новину «США виведе на орбіту секретний супутник-шпигун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі