вівторок, 08 квітня 2008 10:19

США вирішили відкликати частину свого дипперсоналу в Ємені

США вирішили відкликати частину персоналу свого посольства в Ємені. Це відбулося після того, як в столиці країни Сані в неділю був обстріляний комплекс, в якому живуть американці.

"У зв"язку з обстрілом 6 квітня держдепартамент США розпорядився відкликати частину співробітників посольства, чиє перебування в Ємені не є необхідним, а також членів сімей дипломатів", - йдеться в поширеному в понеділок повідомленні зовнішньополітичного відомства.

В нім також міститься рекомендація американським громадянам утриматися від поїздок до Ємену. "Держдепартамент побоюється можливих атак проти американських громадян, а також бізнесу або інтересів США", - наголошується в документі.

В результаті обстрілу в неділю в будівлі прогриміли три вибухи, були вибиті шибки, проте ніхто не постраждав. Відповідальність за напад узяла на себе "Аль-Каїда".

Відзначимо, що це не перша атака на посольство США в Ємені. 18 березня цього року біля посольства США в столиці Ємену Сані розірвався мінометний снаряд. В результаті обстрілу загинув місцевий охоронець, ще троє охоронців і троє учнів розташованої по сусідству школи отримали поранення, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «США вирішили відкликати частину свого дипперсоналу в Ємені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі