понеділок, 25 червня 2007 12:33

США випробували вдосконалену систему ПРО

США провели чергове успішне випробування системи протиракетної оборони морського базування.

Ракета SM-3 Block IA, запущена з есмінця DDG-73 "Декатур" класу AEGIS успішно вразила головну частину балістичної ракети середньої дальності на висотній ділянці траєкторії, - поза щільними шарами атмосфери.

В ході тесту перевірялися можливості нової версії системи ПРО - AEGIS BMD 3.6 і вдосконаленого радара SPY-1B. Розгортання системи цієї конфігурації на кораблях ВМС США почнеться в 2010 році.

Крім есмінця "Декатур", у випробуваннях було задіяно ще два бойові кораблі - ракетний крейсер ВМС США CG-73 "Порт Ройял" і іспанський фрегат класу AEGIS F-104 "Мендез Нуньез". "Порт Ройял" в режимі реального часу передавав інформацію про мету на наземний комплекс протиракетної оборони THAAD, що підтвердило можливість спільного використання комплексів морського і наземного базування.

Минулі випробування системи ПРО стали тридцять шостими з 2001 року, і двадцять восьмими успішними, повідомляє Defencetalk.

Зараз ви читаєте новину «США випробували вдосконалену систему ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі