середа, 10 вересня 2008 09:17

США відмовилися вводити ембарго на постачання зброї до Грузії

Сполучені Штати не підтримали пропозицію Росії ввести ембарго на постачання зброї до Грузії, повідомляє Радіо Свобода. Відповідний проект резолюції Росія раніше внесла на розгляд Ради безпеки ООН, при цьому представник РФ Віталій Чуркін передбачив, що документ, швидше за все, буде заблокований американською стороною.

Представник місії США при ООН Бен Чанг розцінив ініціативу Москви як спробу відвернути увагу міжнародного співтовариства від зобов"язань російської сторони по виведенню військ з грузинської території.

Найближчими днями, як повідомляло видання Civil Georgia, міністерство оборони США направить до Грузії спеціальну місію, для того, щоб оцінити потреби республіки у відновленні її збройних сил. "В Грузії, як в суверенної країни, має бути можливість захистити себе і відбити нову агресію ворога", - сказав заступник міністра оборони США Ерік Едельман.

Раніше, нагадаємо, Пентагон по дорученню президента США Джорджа Буша організував доставку гуманітарній допомоги до Грузії. Вантажі доставлялися військовими літаками і кораблями, це робилося всупереч протестам російських властей, що заявляли, що таким чином в республіку могла переправлятися зброя.
Зараз ви читаєте новину «США відмовилися вводити ембарго на постачання зброї до Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі