середа, 13 серпня 2008 08:43

США відмінили спільні з Росією навчання в Японському морі

Міжнародні навчання FRUKUS-2008, в яких повинні були взяти участь кораблі ВМФ Росії, скасовані за ініціативою США, повідомив високопоставлений представник американського оборонного відомства.

"В даний час ми не бачимо ніякої можливості проводити спільні навчання", - повідомив співбесідник, що побажав залишитися неназваним.

У вівторок увечері про наміри Сполучених Штатів через ситуацію навколо Південної Осетії відмовитися від спільних навчань з РФ, заявили відразу два високопоставлених представників адміністрації президента США. Тоді повідомлялося, що США поставили питання про відміну навчань перед іншими їх учасниками.

Міжнародні військово-морські навчання FRUKUS-2008 за участю кораблів Росії, США, Великобританії та Франції повинні були пройти з 15 по 23 серпня в Японському морі. Їхня програма також передбачала проведення наземного етапу навчань в російському Владивостоку, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «США відмінили спільні з Росією навчання в Японському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі