пʼятниця, 14 грудня 2007 14:27

США виділить в 2008 році $225 млн на розгортання ПРО в Європі

На розгортання елементів американської системи ПРО в Польщі і Чехії конгрес США в 2008 фінансовому році планує виділити $ 225 млн. Саме така сума включена в проект закону про військові витрати, який в середу прийняла палата представників конгресу США, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на польську Gazeta Wyborcza.

Конгресмени залишили в силі скорочення на 27% запитаних Бушем витрат на ПРО в Європі. Президент Буш спочатку просив $ 310 млн. Скорочення витрат на європейську ПРО склало $ 85 млн. Цю суму передбачалося витратити на будівництво майданчиків для розміщення ракет-перехоплювачів в Польщі та радара в Чеській Республіці".

Раніше палата представників Конгресу США схвалила законопроект про витрати на військові потреби. Проте плани адміністрації США по розгортанню елементів системи ПРО в Європі повинні пройти незалежну експертизу. Тільки після цього конгресмени готові виділити гроші на цей задум, повідомляє NEWSru.com.


Зараз ви читаєте новину «США виділить в 2008 році $225 млн на розгортання ПРО в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі