пʼятниця, 01 серпня 2008 19:23

США відбиратиме ноутбуки у приїжджих

Згідно з новими правилами, що розроблено Міністерством національної безпеки США, митники і співробітники імміграційних служб можуть вилучати у всіх, хто в"їжджає на територію країни, ноутбуки та інші електронні прилади.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Washington Post.

Мова йде про будь-які прилади і носії, здатні зберігати інформацію в цифровому або аналоговому форматі: жорсткі диски, "флешки", стільникові телефони, айподи, КПК, відео- і аудіоплівки.

Нові правила стосуються як іноземців, так і громадян США. Прилади можуть вилучатися на невизначений термін, необхідний для того, щоб перевірити інформацію, що міститься на них.

При цьому самі дані можуть копіюватися співробітниками федеральних служб і вільно передаватися приватним організаціям для дешифрування або для перекладу з іноземної мови.

Після перевірки копії всіх даних мають бути знищені, однак при цьому федеральні агенти можуть зберігати усі свої виписки або замітки, а також зведені довідки за виявленими на комп"ютерах відомостями.

Представники Міністерства національної безпеки зазначають, що зазначені заходи спрямовані винятково на боротьбу з тероризмом.

За їхніми словами, вони ж давно негласно практикуються в багатьох аеропортах, однак підвищений громадський інтерес змусив заявити про це публічно.

Зараз ви читаєте новину «США відбиратиме ноутбуки у приїжджих ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі