понеділок, 27 жовтня 2008 15:45

США упевнені, що Росія не претендуватиме на Крим

США упевнені, що Росія поважає територіальну цілісність України і не почне претендувати на Крим. Про це заявив американський посол в Україні Уїльям Тейлор.

"Ми не думаємо, що існує небезпека того, що росіяни вторгнуться до Криму. Ми віримо панові Путіну і панові Медведєву, коли вони заявляють, що поважають територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України", - сказав Тейлор.

Тим часом він відзначив, що "політична плутанина, яка зараз панує в Україні, значно ускладнить перспективу досягнення країнами НАТО згоди з приводу надання Україні ПДЧ в грудні", повідомляють "Дни.ru".

При цьому американський посол стверджує, що членство України в НАТО буде можливим тільки після відповідного референдуму.

Що стосується конкретної дати отримання Україною ПДЧ або членства у військово-політичному союзі, то посол США не почав її називати. Проте він підкреслив, що кандидати в президенти США сенатор-демократ Барак Обама і сенатор-республіканець Джон Маккейн "гарячі прихильники України".

Після грузино-осетинського конфлікту в серпні 2008 року деякі українські політики і експерти почали говорити про те, що Україна може піддатися агресії з боку Росії. Причому місцем можливого протистояння нібито повинен стати Крим, де базується Чорноморський флот РФ і чию приналежність Україні оспорюють деякі російські політики.

Разом з тим прем"єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що РФ на Крим не претендує. "Крим не є ніякою спірною територією. Росія давно визнала межі сьогоднішньої України", - сказав російський прем"єр.

Зараз ви читаєте новину «США упевнені, що Росія не претендуватиме на Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі