пʼятниця, 04 липня 2008 13:08

США та Чехія підпишуть угоду по ПРО в кінці місяця

США та Чехія в кінці липня підпишуть угоду по протиракетній обороні (ПРО), заявив в п"ятницю в Баку журналістам глава МЗС Чехії Карел Шварценберг після закінчення двосторонньої зустрічі з главою МЗС Азербайджану Ельмаром Мамед"яровим.

"Для завершення системи захисту Європи в кінці липня США та Чехія підпишуть угоду про інтерконтинентальну систему захисту від ракет", - сказав він. "Це дуже важлива система для Європи. Сьогодні в світі розповсюджується як зброя масового ураження, так і засоби її доставки. І якщо сьогодні немає безпосередніх загроз, то в майбутньому вони будуть", - відзначив глава МЗС Чехії.

Говорячи про можливість використання азербайджанської Габалінської РЛС для запобігання ракетним загрозам, Шварценберг відзначив, що "багато систем цієї станції застаріли, вони можуть бути реконструйовані, але не можуть замінити заплановані в Чехії радарні станції". Глава МЗС Чехії не виключив, що після завершення термінів оренди Росією Габалінської РЛС її використання може стати предметом обговорення НАТО, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «США та Чехія підпишуть угоду по ПРО в кінці місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі