пʼятниця, 21 березня 2008 10:41

США скорочує число своїх співробітників у Ємені

Посольство США у Ємен і скорочує число своїх співробітників, що працюють у Сані, через терористичну небезпеку, повідомляє у п"ятницю газета "Аль-Хаят".

За відомостями газети, єменські органи безпеки визнають, що дійсною метою гранатометного обстрілу, якому у вівторок піддалася столична жіноча школа, що знаходиться поряд з американською дипмісією , було посольство США.

Міністерство внутрішніх справ Ємен спільно з американським посольством веде розслідування події, в результаті якої загинули школярка і єменський солдат і отримали поранення 18 осіб, пише "Аль-Хаят".

Єменська газета "Аль-Айям" повідомляє у п"ятницю, що посол США у Сані Стіфен Сеш відвідав у госпіталі поранених школярок і висловив їм свої співчуття.

"Аль-Хаят" відзначає, що допоміжним співробітникам американської дипмісії у Сані і їх сім"ям дозволено покинути країну. Американські дипломати, що залишаються у Ємен і, покликані "вживати запобіжних заходів, уникати скупчень людей, не відвідувати готелі, ресторани і туристські визначні пам"ятки, не виїжджати за межі столиці".

Посилення направленої проти США терористичної активності в Ємен і стало причиною напруженості в єменсько-американських відносинах, відзначає "Аль-Хаят". За її відомостями, держсекретар США Кондоліза Райс відмінила намічений на грудень минулого року свій візит до Ємен у зв"язку з незадоволеністю Вашингтона неефективністю антитерористичних дій єменського уряду.

Газета "Аш-шарк аль-Аусат" повідомляє у п"ятницю про арешт п"ятьох осіб, підозрюваних у організації обстрілу району розташування посольства США у Сані, повідомляє .РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «США скорочує число своїх співробітників у Ємені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі