четвер, 11 вересня 2008 11:32

США розмістять радари ПРО в Ізраїлі і Японії

США планують розміщення ще одне свого радара глобальної системи ПРО на території Ізраїлю, повідомив в четвер джерело в розвідувальних колах Росії.

Сенат США на засіданні в середу одноголосно проголосував за розміщення радара ПРО передового базування (forward-basedradar) в одній з неназваних країн.

На активування і розгортання радара передового базування An/tpy-2, що працює в Х-діапазоні, в засекреченій точці (classifiedlocation)" сенат виділив 89 мільйонів доларів. Рішення про розміщення ще одного радара ПРО за кордоном прийнято у вигляді окремої поправки до того, що розглядається зараз сенатом законопроекту про оборонний бюджет США на 2009 рік.

"Ще один радар глобальної системи ПРО США планується розмістити на території найближчого союзника США на Близькому Сході - Ізраїля", - сказав співбесідник.

Він також нагадав, що влітку поточного року співголова республіканської фракції в палаті представників конгресу США конгресмен-республіканець Марк Кірк, на засіданні палати, оголосив, що адміністрація Джорджа Буша ухвалила рішення про розміщення американського радара An/tpy-2 в Ізраїлі, і що це відповідає зобов"язанням США по забезпеченню захисту ізраїльського народу від іранських ракет, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США розмістять радари ПРО в Ізраїлі і Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі