середа, 09 липня 2008 16:17

США розчаровані реакцією Москви на плани Вашингтона по ПРО в Європі

Держсекретар США Кондоліза Райс висловила розчарування у зв"язку з реакцією Росії на плани Вашингтона розмістити в Східній Європі елементи системи протиракетної оборони (ПРО), повідомило в середу агентство Франс Прес.

Президент РФ Дмитро Медведєв заявив в середу, що Росію вкрай засмучує підписання США та Чехією договору про розміщення на чеській території американського радара системи ПРО. Росія не влаштовуватиме істерики через плани США, але продумає відповідь, сказав президент на прес-конференції по завершенню саміту "великої вісімки" в Японії.

"Ми цього чекали, але все одно розчаровані", враховуючи всі зусилля, що США доклали, щоб розвіяти побоювання російської сторони, сказала держсекретар під час візиту в столицю Болгарії Софію.

США планують розмістити десять ракет-перехоплювачів в Польщі та радар на території Чехії під приводом захисту від передбачуваної загрози з боку Ірану.

У вівторок після підписання договору США і Чехією МЗС РФ заявив, що якщо домовленості з США, що підлягають ратифікації в чеському парламенті, набудуть характеру, що юридично зобов"язує, і біля російських кордонів почнеться реальне розгортання американської стратегічної ПРО, то Москва буде змушена "реагувати не дипломатичними, а військово-технічними методами", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США розчаровані реакцією Москви на плани Вашингтона по ПРО в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі