пʼятниця, 16 листопада 2007 12:17

США просять Грузію і Україну не псувати відносин із Росією

США звернулися з проханням до України і Грузії не псувати відносин із Росією. Таку заяву зробив заступник держсекретаря США Девід Кремер на міжнародному форумі, що проходив у Києві, "Врегулювання "заморожених конфліктів" у контексті безпеки і стабільності Чорноморського регіону".

"Україна, Молдова, Грузія та Білорусія можуть одночасно мати добрі стосунки як із США, так і з Росією. В інтереси США не входить напруження в прикордонних до Росії країнах ", - сказав Кремер.

На питання, який вплив матимуть на відносини з Росією ініціативи пострадянських держав із вступу до НАТО, Крамер відповів: "Якщо країни самі вирішать, в якому військово-політичному альянсі брати участь і куди вступати, США такі ініціативи тільки вітають".

Нагадаємо, міжнародний форум відкрився в Києві в середу. У форумі беруть участь: міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк, заступник держсекретаря США Девід Кремер, спецпредставник ЄС із Південного Кавказу Пітер Семнебі, спецпредставник ЄС із Молдови Кальман Міжєї, генеральний секретар Організації чорноморського економічного співтовариства (ОЧЕС) Леонідас Крізантопулос, міністр реінтеграції Молдови Василе Шова, генеральний секретар ГУАМ Валерій Чечелашвілі.

У сесіях форуму також беруть участь 30 іноземних експертів, 100 науковців і представників неурядових організацій, представники дипломатичних місій, повідомляє NEWSru.com.

 

Зараз ви читаєте новину «США просять Грузію і Україну не псувати відносин із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі