середа, 28 січня 2009 10:20

США продовжують завдавати ракетних ударів по Пакистану

Американські військові продовжать завдавати ракетних ударів по Пакистану, передає Reuters. З такою заявою на засіданні комітету Сенату у справах озброєних сил виступив міністр оборони США Роберт Гейтс. Він відзначив, що США вважають за необхідне продовжити боротьбу з терористами, які базуються на межі Пакистану і Афганістану.

На питання голови комітету демократа Карла Левіна про те, чи знає Пакистан про продовження операцій на території країни, Гейтс відповів, що знає. Він також підтвердив, що в п"ятницю, 23 січня, американські безпілотні літаки завдали двох ракетних ударів по позиціях бойовиків в північній і південній частинах пакистанської провінції Вазірістан. У результаті цієї операції було убито 17 людей. Раніше повідомлялося про 10 загиблих.

Цей удар став першою масштабною атакою з дня вступу до посади 44-го президента США Барака Обами. "І колишній президент Буш і президент Обама дотримуються однієї думки: де б не знаходилися члени терористичного угрупування "Аль-Каїда", США продовжуватимуть з ними боротися", - цитує агентство Гейтса.

США виразили незадоволеність тим, що уряд Пакистану не зміг докласти належних зусиль для того, щоб зупинити пересування членів "Аль-Каїди" і талібів з північного заходу Пакистану до Афганістану. У зв"язку з цим американські військові збільшили кількість обстрілу по прикордонних областях.

Так, за підрахунками Reuters, за останній рік США нанесли більше 30 ракетних ударів по території Пакистану. Як підкреслює агентство, щонайменше половина з них була проведена за останні чотири місяці 2008 року, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «США продовжують завдавати ракетних ударів по Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі