вівторок, 15 січня 2008 09:22

США поставить до Саудівської Аравії зброю на $20 млрд

США поставить до Саудівської Аравії зброю на $20 млрд

Адміністрація Джорджа Буша в понеділок офіційно повідомила конгрес США про постачання до Саудівської Аравії американської зброї на суму в 20 мільярдів доларів, повідомив журналістам у Вашингтоні офіційний представник держдепартаменту США Шон Маккормак.

Зі слів Маккормака, постачання, зокрема, включають 900 високоточних бомб з супутниковим наведенням (JDAM - Joint Direct Attack Munitions).

Адміністрація США планує поставити бомби JDAM до Саудівської Аравії на суму в 120 мільйонів доларів, сказав представник держдепартаменту США.

Згідно існуючим правилам у конгресу тепер є 30 діб для того, щоб висловити свою думку про постачання зброї до Саудівської Аравії.

Минулої осені 186 членів конгресу США направили до Білого дому лист, в якому виразили стурбованість у зв"язку з планами адміністрації направити бомби JDAM до Саудівської Аравії і заявили про небезпеку того, що такі постачання можуть підірвати безпеку Ізраїлю.

Ряд конгресменів пізніше заявив, що спробують заблокувати такі постачання.

За повідомленням Національного суспільного радіо США Джордж Буш, який знаходиться сьогодні з візитом в Саудівській Аравії, обговорив майбутні постачання американської зброї в цю країну під час зустрічі з саудівським монархом Абдаллой.

"Це дуже великий пакет, що містить безліч елементів", - цитує радіостанція слова радника президента США по національній безпеці Стівена Хедлі, чкий супроводжує Буша в поїздці на Близький Схід. РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «США поставить до Саудівської Аравії зброю на $20 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі