четвер, 14 лютого 2008 09:18

США посилюють санкції проти Сирії

Президент США Джордж Буш в середу розпорядився посилити санкції проти Сирії. Зокрема, йдеться про заморожування авуарів сирійських офіційних осіб у США. Причиною такого рішення стали дії арабської країни, що "підривають зусилля зі стабілізації обстановки в Іраку".

"І хоча сирійський уряд ужив низку антитерористичних заходів, направлених на забезпечення внутрішньої стабільності, - заявив офіційний представник Білого дому Гордон Джондро, - через Сирію, як і раніше, пролягають основні маршрути терористів, що прямують до Іраку".

У президентському указі уточнюється, що каральні заходи торкнуться "певних членів уряду Сирії", замішаних в корупції, а також тих, хто вдавався до "нецільового використання коштів і зловживання владними повноваженнями". Імена чиновників при цьому, проте, не вказуються.

Нинішнє рішення Буша базується на указі від 2004 року, відповідно до якого введена заборона на польоти сирійських авіалайнерів на американську територію, припинені постачання всіх товарів до Сирії, окрім продовольства і медикаментів, а також заморожені міністерством фінансів США рахунки, які можуть належати сирійцям, залученим до терористичної діяльності або причетним до розробки зброї масового знищення, передає ИТАР-ТАСС.
Зараз ви читаєте новину «США посилюють санкції проти Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі