четвер, 28 лютого 2008 10:13

США почали переговори з Індією щодо ПРО

Сполучені Штати та Індія приступили до переговорів про об"єднання зусиль у сфері протиракетної оборони, незважаючи на те, що це може викликати гонку озброєнь з Китаєм, пише в четвер "Дейлі телеграф".

За відомостями газети, з ініціативою почати розгляд такої співпраці виступив напередодні під час свого дводенного візиту до Індії міністр оборони США Роберт Гейтс.

Він, зокрема, заявив у Делі: "Ми починаємо переговори про проведення спільного аналізу можливих потреб Індії у сфері протиракетної оборони".

За свідченням "Дейлі телеграф", глава Пентагону при цьому заперечував, що така пропозиція продиктована тактикою "захисту" від Китаю.

"Я не розглядаю наші військові відносини в цьому регіоні в контексті будь-якої іншої країни, включно з Китаєм", – цитує Гейтса газета.

"Військові аналітики, проте, говорять, що така співпраця ускладнить відносини з Китаєм, а також з іншими ядерними сусідами Індії – Пакистаном і Росією. Дотепер Росія була для Індії найбільшим постачальником військової техніки", – наголошується в публікації, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «США почали переговори з Індією щодо ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі