вівторок, 28 жовтня 2008 16:01

США підуть на переговори з талібами

Американський уряд і військове командування розглядають можливість переговорів з деякими представниками афганського руху "Талібан". Про це у вівторок повідомляє TheWallStreetJournal.

За інформацією видання, мова йде про контакті з рядовими талібами і керівництвом середнього рівня, а не з лідерами руху. Передбачається, що переговори проводитимуть афганські чиновники і старійшини при активній участі США.

Експерти відзначають, що ще кілька місяців тому рішення американців вести переговори з талібами було б сприйняте як щось неординарне. На думку фахівців, такий крок є результатом серйозного погіршення стану США в Афганістані.

Нагадаємо, що з вересня 2008 року американські військові почали набагато частіше, ніж раніше, завдавати ракетних ударів по талібах, що ховаються на території Пакистану. Найближчим часом США рекомендують Афганістану озброїти проти талібів спеціальні загони місцевих жителів, як це вже було зроблено в Пакистані. Військовий контингент США в Афганістані в 2009 році збільшиться на 12 тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «США підуть на переговори з талібами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі