вівторок, 26 червня 2007 11:41

США перевірятимуть сітківку ока у іноземців

Відбитки всіх десяти пальців зніматимуть у іноземних громадян, що в"їжджають на територію Сполучених Штатів Америки. Пілотний проект передбачає суцільну дактилоскопію в 10 міжнародних аеропортах, включаючи аеропорти Вашингтона, Нью-Йорка та Чикаго. Нині чинний порядок наказує брати у кожного візитера відбитки лише двох пальців.

Крім того, міра розповсюджується не тільки на вихідців з країн, яким потрібна віза для в"їзду в США, але і для громадян держав, що користуються м"якшим в"їзним режимом, наприклад, з Європейського Союзу. Дане посилення в"їзної процедури було заплановане ще в січні цього року.

Програма US-VISIT, що діє нині, передбачає зняття відбитків пальців і фотографування майбутніх гостей країни в посольствах перед видачею візи. Відбитки і фотографія порівнюються з наявною біометричною інформацією про терористів і злочинців. У разі задовільного результату цієї перевірки, відвідувачеві США видається віза, що містить біометричну інформацію, а на в"їзді в країну візитер ще раз фотографується, а вказівні пальці його лівої і правої рук сканують без застосування чорнив. Потім прикордонник порівнює отримані результати з інформацією, що зберігається у візі, щоб упевнитися, що в країну в"їжджає той же громадянин, який і отримав візу.

Нинішня система використовується в 115 аеропортах, 15 морських портах і 154 наземних контрольно-пропускних пунктах. З тих пір, як програма почала діяти, узято вже близько 100 мільйонів відбитків пальців, і більше 34 тисяч охочих в"їхати в США отримали відмову, оскільки були виявлені в базі даних небажаних осіб.

США планують і далі посилювати прикордонний контроль. Зокрема, готується введення на кордонах елементів біометричного контролю в"їжджаючих, у яких перевірятимуть сітківку ока і параметри особи, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «США перевірятимуть сітківку ока у іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі