пʼятниця, 25 січня 2008 10:25

США не завдаватимуть удару по Ірану

США не завдаватимуть удару по Ірану, але не дозволять Тегерану володіти ядерною зброєю, заявив міністр національної безпеки США Майкл Чертофф.

На питання про розбіжності між адміністрацією США і Національною розвідувальною радою з питання розробки ядерної зброї Чертофф відповів: "Доповідь Національної розвідувальної ради з Ірану неправильно зрозуміли".

Згідно з цією доповіддю, Іран 2003 року припинив розробку ядерної воєнної  програми, але збагачує уран в таких кількостях, які дозволять Тегерану створити ядерні боєголовки до 2010-2015 років.

"Якщо подивитися текст доповіді, то у Ірану було кілька вимірів ядерної програми. Одне з вимірів було припинено в якийсь момент кілька років тому. Хоч і його могли запустити наново. Решта програм продовжувалася", - заявив Чертофф.

"Ті, хто думають, що Іран відкинув свої спроби розробити ядерну зброю, - виняткові оптимісти", - вважає глава міністерства, завданням якого є виявлення погроз країні.

За його словами, будь-яка розвідувальна інформація вимагає аналізу фактів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «США не завдаватимуть удару по Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі