четвер, 03 липня 2008 15:02

США не вистачає військових для Афганістану через війну в Іраку

Армійське керівництво США оголосило, що для бойових дій в Афганістані об"єктивно потрібно більше солдатів, проте послати туди достатню кількість військовослужбовців неможливо через війну в Іраку.

За словами голови Об"єднаного комітету начальників штабів, адмірала ВМФ Майкла Маллена, афганські таліби стали "дуже складною проблемою" через активну торгівлю наркотиками, зруйновану економіку країни і ненадійний кордон з Пакистаном.

За словами Маллена, збільшити контингент в Афганістані можна буде тільки після того, як знизиться потреба в солдатах в Іраку.

Маллен, як і президент США Джордж Буш, днями заявляв про можливість конфлікту з Іраном. Проте обоє стверджували, що віддають перевагу дипломатії над військовими методами. Буш також пообіцяв послати до Афганістану більше військ до кінця року, проте не повідомив ніяких подробиць.

Зараз в Афганістані знаходяться 32 тисячі американських військових. Всього на території цієї країни розташовуються 60 тисяч іноземних солдатів. У червні 2008 року в Афганістані загинуло більше іноземних військових, ніж за який-небудь місяць починаючи з 2001 року. Як у травні, так і в червні число загиблих іноземних військовослужбовців в Афганістані перевищило число іноземних солдатів, убитих іракськими бойовиками, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США не вистачає військових для Афганістану через війну в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі