вівторок, 07 жовтня 2008 22:59

США назвали час завершення світової кризи

Криза фінансового ринку продовжиться до 2009 року і робитиме негативний вплив на американську і світову економіку. Таку заяву зробив глава Федерального резервної служби США Бен Бернанке у вівторок, виступаючи перед представниками бізнесу, повідомляє CNN.

Також Бернанке натякнув, що Федеральний резерв перегляне поточну ставку рефінансування по кредитах у зв"язку з падінням котирувань цінних паперів на біржах.

"У зв"язку з цими подіями Федеральний резерв повинен буде розглянути питання про те, чи є нинішня фінансова політика правильною", - відзначив Бернанке. Бернанке також відзначив, що "серйозна фінансова нестабільність разом з падінням вартості активів і труднощами на ринках кредитів можуть дуже погано вплинути на всю економіку, якщо з цим не впоратися".

В той же час Бернанке виразив надію, що заходи, що приймаються Федрезервом спільно з іншими відомствами, допоможуть здолати кризу. Він також відзначив, що "переважна більшість фінансових інститутів володіють достатнім капіталом і ліквідністю, щоб знову мати можливість здійснювати найважливішу для економіки функцію кредитування".
Зараз ви читаєте новину «США назвали час завершення світової кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі