середа, 06 лютого 2008 13:11

США найближчими роками скоротять свій ядерний арсенал ще на 15%

 США значно скоротили свій арсенал ядерної зброї, але не мають наміру зупинятися на досягнутому, а також "продовжувати грати провідну роль у зниженні загрози ядерного тероризму у всьому світі". Про це йдеться у поширеному у вівторок повідомленні для преси  Національного управління ядерної безпеки (НУЯБ) при міністерстві енергетики США.

Як наголошується в документі, даних тем торкнуться глава НУЯБ Томас Д"Агустіно і його заступник Уїльям Тобі на зустрічах, які пройдуть сьогодні у Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) у Відні, а також у четвер на Конференції з роззброєння в Женеві.

Президент США Джордж Буш оголосив 2004 року про скорочення американського ядерного арсеналу на 50% до 2012 року, проте цього показника вдалося досягти на 5 років раніше. В результаті торік у грудні вашингтонська адміністрація вирішила до 2012 року зменшити кількість атомних боєголовок ще на 15% порівняно з нинішнім рівнем. За підрахунками фахівців, у разі реалізації цих планів розмір ядерного арсеналу США становитиме менше чверті від того, яким він наприкінці ери "холодної війни", повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «США найближчими роками скоротять свій ядерний арсенал ще на 15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі