пʼятниця, 03 жовтня 2008 19:29

США надали Україні "військову допомогу" на 10 мільйонів доларів

США в 2007 році надали "військову допомогу" іншим країнам на 12 мільярдів доларів, зокрема Україні - на 10 мільйонів доларів.

Як повідомляє WashingtonProfile, Міністерством оборони США частково розсекречена інформація про постачання військової техніки, устаткування і спорядження іншим державам світу в 2007 році.

Всього минулого року Пентагон витратив на ці цілі 11 мільярдів 910 мільйонів 160 тисяч доларів. Де-факто, це зброя з американських військових складів, зазвичай продана або така, що продається в рамках партнерських програм з озброєними силами інших держав. Країни колишнього СРСР отримали лише невелику частину цього озброєння. Серед одержувачів американської військової допомоги не значаться Росія і Білорусь.

У 2007 році Україна отримала від Пентагону боєприпаси, запасні частини, плавальні засоби, навчання і тренінг на загальну суму в 10,1 мільйона доларів, Молдові були виділені кошти зв"язку на 570 тисяч доларів, повідомляє WashingtonProfile.

Зараз ви читаєте новину «США надали Україні "військову допомогу" на 10 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі