вівторок, 11 грудня 2007 14:57

США і Чехія ведуть переговори про запуск радара системи ПРО

Сьогодні в Празі відкрився четвертий раунд чесько-американських переговорів про майбутнє розміщення елементів американської системи ПРО на чеській території. Про це повідомили джерела в міністерстві оборони країни. Очікується підписання договору.

У Договорі будуть прописані деталі розміщення американського радара на військовому полігоні в дев"яноста кілометрах від чеської столиці, передає "Эхо Москвы". Буде також визначений статус американських військовослужбовців на території Чехії. Нинішній раунд переговорів закінчиться в четвер. Що стосується переговорів зі "складних питань", то вони можуть продовжитися до лютого, уточнив на цьому тижні міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг в інтерв"ю словацьким ЗМІ.

Будівництво і запуск радара системи ПРО США обійдеться американським платникам податків в $ 260 млн. "Ми повинні підписати чотири угоди і дві з них представити на затвердження парламенту, який їх схвалить або не схвалить", - підкреслив міністр. За словами представника Міноборони, сьогоднішня зустріч є "нормальним" продовженням переговорів, що почалися в травні, про будівництво в Чехії могутнього радара, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «США і Чехія ведуть переговори про запуск радара системи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі