середа, 12 вересня 2007 12:45

США готуються бомбардувати Іран за 8 місяців

Адміністрація США розпочала розгляд питання про бомбардування Ірану. Таке рішення було ухвалене через  відмову Німеччини на минулому тижні підтримувати подальші санкції щодо Ісламської Республіки.

Зараз на всіх рівнях йде активне обговорення можливої воєнної акції проти Ірану, яка може початися у найближчі 8-10 місяців.

Розглядаються два варіанти подальших дій. Перший передбачає повне блокування постачань до Ірану бензину і припинення експорту іранської нафти.

Проте такий крок, за словами фахівців, надасть скоріше негативну дію на громадян ІР, а не на режим президента Махмуда Ахмаді Нежада.

Другий варіант - повномасштабне повітряне бомбардування.

Тим часом гарнізон, який підлягав виведенню з Басри, направлений до кордону з Іраном.

Менш як через тиждень після виходу з цього міста підрозділу британських військ в Іраку у складі 350 військовослужбовців були передислоковані на іранський кордон з метою перешкодити постачанням зброї для шиїтських бойовиків з іранської території.

Вашингтон хоче вступити в конфронтацію з Тегераном "чужими руками", і британським військовослужбовцям  загрожують небезпечні зіткнення з шиїтськими бойовиками, які перетинають кордон, а можливо,  навіть з частинами іранської армії, повідомив телеканал Fox News.

Зараз ви читаєте новину «США готуються бомбардувати Іран за 8 місяців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі