пʼятниця, 17 серпня 2007 19:50

США готують випробування ракети для "швидкого удару" в будь-якій точці світу

США розробляють новітню гіперзвукову крилату ракету X-51A для здійснення "швидкого глобального удару" в будь-якій точці світу, зокрема по терористах.

Наесні цього року вже відбулося перше випробування двигуна SJX-61 для нової ракети. Його розробляє компанія Pratt & Whitney. Випробування ракети можуть початися в 2009 році.

Швидкість X-51A складе близько 6,5 тисяч кілометрів на годину, що в 6,5 разів вище за швидкість звуку і у вісім разів вище за швидкість звичайної крилатої ракети. На даний момент вартість розробки X-51А складає $240 мільйони.

Як повідомив головний науковий експерт ВВС США Марк Люіс, після початку випробування буде потрібно ще приблизно вісім років, перш ніж нова ракета поступить на озброєння.

За словами Люіса, така ракета "була б ідеальною зброєю" для видалених регіонів світу, по яких США необхідно завдавати швидких ударів.

"Якщо терористичній групі доведеться боятися того, що щось подібне може наближатися до місця їх зустрічі, їм доведеться це враховувати", - заявив газеті Ерхардт, підкресливши, що X-51A зможе ефективно долати протиповітряну оборону індустріально розвинених держав, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США готують випробування ракети для "швидкого удару" в будь-якій точці світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі