середа, 01 жовтня 2008 13:31

США готові прийняти до 80 тисяч біженців зі всього світу

Сполучені Штати наступного року зможуть прийняти у себе до 80 тисяч біженців зі всього світу, керуючись міркуваннями гуманітарного характеру, підкреслюється в меморандумі за підписом президента Джорджа Буша, відправленому держсекретареві Кондолізі Райс та міністрові нацбезпеки Майклу Чертоффу.

Для кожного регіону встановлено свій ліміт. Згідно президентському меморандуму, в США зможуть перебратися 37 тисяч біженців з Близького Сходу та з Південної Азії, 19 тисяч - зі Східної Азії, 12 тисяч - з Африки, 4,5 тисяч біженців - з Латинської Америки та Карибського басейну, 2,5 тисяч осіб - з Європи та Центральної Азії.

Крім того, Держдепартаменту дається право на свій розсуд надати посвідку на проживання ще п"яти тисячам людей з будь-яких регіонів.

Раніше США оголосили про намір прийняти у себе в країні в 2009 році рекордну кількість біженців з Іраку - 17 тисяч осіб, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «США готові прийняти до 80 тисяч біженців зі всього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі