вівторок, 26 серпня 2008 16:28

США, ЄС і ОБСЄ підтримали територіальну цілісність Грузії

США, ЄС і ОБСЄ підтримали територіальну цілісність Грузії
Держсекретар США Кондоліза Райс заявила у вівторок, що рішення Росії визнати незалежність "бунтівних грузинських регіонів" Абхазії і Південної Осетії "прикре".

"Я вважаю це рішення прикрим", - заявила Райс під час конференції на Західному березі річки Іордан після заяви президента Росії Дмитра Медведєва про офіційне визнання Росією невизнаних республік.

Британія також відхилила заклик президента Росії Дмитра Медведєва визнати Абхазію і Південну Осетію як незалежні держави. "Ми категорично його відхиляємо і знову заявляємо про суверенітет і територіальну цілісність Грузії", - сказала прес-секретар британського МЗС.

Територіальну цілісність Грузії також підтримав Євросоюз, який пообіцяв дати оцінку ситуації в повному об"ємі наступного тижня.

Визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії засудила також ОБСЄ. "Всі країни ОБСЄ, у тому числі і Росія, повинні поважати суверенітет і територіальну цілісність інших держав", - мовиться в заяві голови організації, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «США, ЄС і ОБСЄ підтримали територіальну цілісність Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі