пʼятниця, 31 жовтня 2008 16:01

США дозволили британцям продаж винищувачів Саудівській Аравії

Конгрес США схвалив британську операцію з постачання винищувачів "Тайфун" до Саудівської Аравії, повідомило американське видання Defense News в четвер, 30 жовтня. Консорціум Eurofighter повинен був отримати дозвіл Конгресу, оскільки у винищувачах є компоненти, вироблені в США.

Британці найближчим часом поставлять для ВПС Саудівської Аравії 24 винищувачі. Всього за контрактом, укладеному у вересні 2007 року, Великобританія повинна поставити Саудівській Аравії 72 винищувачі. Вартість контракту - 10 мільярдів доларів США.

Нагадаємо, раніше операція між концерном Eurofighter і Саудівською Аравією була припинена американськими сенаторами на прохання Міністерства юстиції США, експерти якого проводили антикорупційне розслідування по британських постачаннях винищувачів до Саудівської Аравії в 80-х роках минулого століття.

Джерела видання відзначає, що в останні місяці між США і Великою Британією йшли напружені переговори з приводу дозволу на операцію з Саудівською Аравією, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США дозволили британцям продаж винищувачів Саудівській Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі