понеділок, 17 листопада 2008 13:30

США дозволили безвізовий в"їзд громадянам семи країн

З понеділка 17 листопада громадяни ще семи країн зможуть в"їжджати до США, не отримуючи візу, повідомляє AFP. Право на безвізовий в"їзд отримують жителі шести держав ЄС - Угорщини, Латвії, Литви, Словаччини, Чехії та Естонії - а також Південної Кореї.

Громадяни цих країн зможуть без візи відвідувати США з туристичними або діловими цілями. Для роботи або навчання в Америці їм все одно доведеться отримувати візи.

Також США ведуть переговори з країнами ЄС, з якими у них ще не укладені безвізові угоди: з Болгарією, Грецією, Кіпром, Мальтою, Польщею та Румунією. Очікується, що безвізовий режим з ними може бути встановлений ще до 20 січня, коли обраний американський президент Барак Обама вступить на посаду.

Втім, американський чиновник заявив, що громадяни не всіх цих країн зможуть почати в"їжджати до Америки, починаючи з цього року. За його словами, справа в тому, що в деяких з них рівень відмов у візах вищий за десять відсотків. Які країни маються на увазі, чиновник не повідомив.

З 12 січня 2009 року громадянам, які мають право на безвізовий в"їзд до Штатів, доведеться отримувати дозвіл на свої поїздки, заповнюючи в інтернеті анкету електронної системи ESTA. Відомості, які їм доведеться надавати про себе, аналогічні даним, що вносяться до міграційної карти, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США дозволили безвізовий в"їзд громадянам семи країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі