четвер, 12 червня 2008 09:37

США допоможуть Казахстану зміцнити військовий флот на Каспії

Американці готові брати участь в будуванні бойових кораблів і об`єктів інфраструктури для казахського флоту. Про це 11 червня повідомляє інформаційне агентство "Казахстан Сьогодні" з посиланням на на заяву командувача Центральним командуванням ВМС США віце-адмірала Кевіна Косгріффа (Kevin Cosgriff).

Відповідаючи на запитання журналістів, американський віце-адмірал, зокрема, вказав на те, що США мають намір сприяти зміцненню військового потенціалу Казахстану на Каспії і опрацьовуватимуть конкретні параметри своєї участі в цьому процесі за дипломатичними каналами, підключивши відповідні структури у Вашингтоні. Уряд Казахстану, зі свого боку, має сформулювати підходи до розвитку ВМС і визначитися з їх розмірами і завданнями.

Одним з варіантів двосторонньої військово-технічної співпраці, на думку Кевіна Косгріффа, може стати постачання казахському флотові кораблів та іншої техніки зі складу ВМС США. Крім того, у разі зацікавленості Астани в будуванні нових кораблів, віце-адмірал не виключив можливості участі американських компаній у відповідних тендерах.

Водночас, незалежно від рішення Казахстану про самостійне будування або закупівлю кораблів в Європі, Росії чи США, американський флот, за словами Кевіна Косгріффа, готовий поділитися досвідом з казахськими колегами, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «США допоможуть Казахстану зміцнити військовий флот на Каспії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі