вівторок, 14 жовтня 2008 12:55

США дадуть найбільшим банкам 125 мільярдів доларів

Влада США має намір влити в дев"ять найбільших американських банків країни, включаючи Citigroup і Goldman Sachs, 125 мільярдів доларів. Про це повідомляє "Лента.Ру" з посиланням на агентство Bloomberg. Ці кошти будуть виділені в рамках так званого "плану Полсона", що передбачає викуп державою неліквідних активів у американських кредитних організацій.

В цілому на підтримку банківської системи Міністерство фінансів США направить 250 мільярдів доларів, передає агентство Reuters. За даними видання, кошти надійдуть також в Wells Fargo, Jpmorgan Chase, Bank of America, Merrill Lynch, Morgan Stanley та інші в обмін на їхні акції, власником яких стане держава.

Нагадаємо, "Акт про екстрену стабілізацію економіки США" був підписаний президентом країни Джорджем Бушем 3 жовтня. Окрім створення агентства з викупу неліквідних активів, план припускає підтримку пайових фондів, гарантувавши виплати коштів на 50 мільярдів доларів, що зберігаються там.

Аналогічні заходи зі стабілізації фінансового сектора здійснили країни Європи. Зокрема, багато хто з них направив мільярди євро на викуп акцій великих фінансових груп. Наприклад, була частково націоналізована бельгійсько-нідерландська група Fortis, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «США дадуть найбільшим банкам 125 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі