середа, 19 серпня 2009 13:04

США буде ловити терористів по базі даних, схожій на Facebook

США буде ловити терористів по базі даних, схожій на Facebook

Спецслужби США створюють базу даних по моделі Facebook, щоб відловлювати міжнародних терористів, повідомляє газета The Independent. База аналізуватиметься витонченими комп"ютерними програмами, пристосованими до виявлення організаторів і прогнозування терактів.

Передбачається накопичити безліч даних, включаючи найбільш неістотні і маловідомі деталі, а вже на основі цих матеріалів комп"ютер відшукуватиме закономірність, яка непомітна для людини. У Іраку та Афганістані цим методом активно користуються, пише газета.

Думка про створення подібної бази була навіяна "теорією мозаїки", згідно з якою якась деталь може нічого не означати ані для слідчого, ані навіть для людини, яку допитують, проте раптово знайде сенс в співвідношенні з рештою "мозаїки" даних.

Між тим, професор правознавства Північно-Західного Університету Джозеф Маргуліс відзначає, що "теорія мозаїки" плодить безглузду інформацію і заснована на міфі, що комп"ютер може довідатися до чого завгодно.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «США буде ловити терористів по базі даних, схожій на Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі