понеділок, 18 серпня 2008 10:46

Шредер назвав Саакашвілі авантюристом і провокатором

Шредер назвав Саакашвілі авантюристом і провокатором
Колишній федеральний канцлер Німеччини, а нині голова ради акціонерів концерну "Північний потік", Герхард Шредер звинуватив Грузію в розв"язанні конфлікту на Кавказі.

У інтерв"ю німецькому журналу "Шпігель" екс-канцлер назвав президента Грузії Михайла Саакашвілі "авантюристом" і сказав, що введення грузинських військ до Південної Осетії стало "моментом, який ініціював війну".

Шредер також висловив думку, що шанси Грузії на вступ в НАТО зараз ще віддаленіші, ніж раніше. "Уявіть собі, що ми були б вимушені брати участь у військових діях на стороні Грузії як члена НАТО, на стороні явного авантюриста, як можна охарактеризувати Саакашвілі", - відмітив екс-канцлер Німеччини.

"Я не думаю, що Росія проводить політику анексії, і не вірю, що можливе повернення до статусу кво відносно Південної Осетії і Абхазії. Про це не може йти мова", - сказав Шредер.

"Я проти спроб демонізувати Росію і вважаю, що Москва скоро зіткнеться з необхідністю більшої інтеграції в світову спільноту", - заявив німецький політик, додавши, що жодна глобальна проблема не може бути вирішена без участі Росії, повідомляє "Forum".

Зараз ви читаєте новину «Шредер назвав Саакашвілі авантюристом і провокатором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі