пʼятниця, 06 листопада 2015 15:34

Спроби Британії евакуювати своїх громадян з Єгипту обернулися хаосом

Спроби Британії евакуювати своїх громадян з Єгипту обернулися хаосом
Фото: Reuters

Спроби Британії повернути тисячі туристів з Єгипту на батьківщину обернулися хаосом після того, як авіакомпанії EasyJet не дали дозволу на польоти.

Влада Єгипту заблокувала рейси авіакомпанії в Шарм-ель-Шейху, передає Reuters.

Тільки двом із 10 запланованих рейсів EasyJet дозволили вилетіти з Єгипту. Інші авіакомпанії заявили, що вони ще очікують на дозволи на свої рейси.

У Шарм-ель-Шейху нині перебуває близько 2 тисяч британських туристів, країна планувала евакуювати їх сьогодні. Із міркувань безпеки вони мали подорожувати лише з ручною поклажею.

Міністерство цивільної авіації Єгипту заперечило, що блокує рейси, однак заявило, що їхню кількість довелося обмежити через малу пропускну здатність аеропорту.

"Ми працюємо із урядом Великобританії на найвищому рівні, щоб знайти рішення", - йдеться в заяві відомства.

Нагадаємо, літак Airbus 321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс із Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився на Синаї 30 жовтня. Усі 224 людини на борту загинули. Серед основних версій трагедії - технічна несправність судна, теракт або вибух у багажному відсіку.

Як стверджує авіакомпанія, літаку було 18 років, він мав ліцензію на польоти та пройшов усі необхідні техогляди.

Зараз ви читаєте новину «Спроби Британії евакуювати своїх громадян з Єгипту обернулися хаосом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі