Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 10:32

Спроба підірвати 12 літаків у Хітроу виявилася "рекламним трюком"

Абдулла Ахмед Алі, один з обвинувачених у справі про терористичну змову в Хітроу 2006 року, заявив, що невдалий теракт таким не був, а був всього лише "рекламним трюком". За допомогою подібної "реклами" терористи збиралися привернути увагу до розміщеного в Інтернеті документального фільму, в якому критикується зовнішня політика Великобританії і США, повідомляє TheGuardian.

За словами Алі, спочатку метою терористів повинна була стати будівля парламенту, проте потім було вирішено влаштувати вибух в аеропорту, оскільки Хітроу охороняють не так ретельно, як парламентаріїв. При цьому підсудний, якого звинувачують у спробі вибуху на пасажирському літаку за допомогою рідкої вибухової речовини, стверджує, що терористи не збиралися підривати літаки - метою злочинців були офіси американських авіакомпаній.

Терористи, нібито, збиралися підірвати декілька бомб на території терміналу і викликати паніку. Вбивство людей в плани злочинців, затверджує Алі, не входило.

Відзначимо, що раніше на суді було продемонстровано шість так званих "мученицьких відео", схожих на ті, що записують смертники перед здійсненням теракту. У числі відображених на відео "мучеників" опинився і Алі, який в своєму "передсмертному" посланні загрожував країнам Заходу. Інший підсудний у справі про теракти в Хітроу, Умар Іслам, в своєму мученицькому ролику присвячує теракт Осаму бін Ладену.

Терористична змова в Хітроу була викрита літом 2006 року. За даними британських спецслужб, група терористів планувала підірвати 12 пасажирських літаків американських авіакомпаній, що вилітають з Хітроу, за допомогою рідкої вибухівки. У справі про невдалий теракт було арештовано 8 чоловік. Суд над ними почався в квітні 2008 року, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Спроба підірвати 12 літаків у Хітроу виявилася "рекламним трюком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути