понеділок, 17 березня 2008 14:34

Справжня війна у Косово: серби атакують сили НАТО (ФОТО)

Поліції ООН у понеділок, 17 березня, було наказано залишити північну частину косовської Мітровіци через безлади, що посилилися.

Вранці 17 березня поліція ООН узяла штурмом приміщення суду, зайняте сербами кілька днів тому. Після цього серби, що зібралися у будівлі, стали закидати поліцейських камінням. Поліція у відповідь застосувала сльозоточивий газ. Незабаром зіткнення переросло в масові безлади.

Як повідомляє Reuters, у ході зіткнень серби відкрили стрілянину з автоматичної зброї по миротворцях НАТО і поліцейських ООН. Ніякої інформації про потерпілих поки не немає.

Війська НАТО знаходяться під безперервним вогнем на півночі Косова. Про це у понеділок заявив представник НАТО. Про деталі цієї заяви невідомо.

За свідченнями очевидців, у місті Косова - Мітровіца продовжуються зіткнення військ НАТО і ООН з сербами.

Відзначимо, що в ході вранішнього рейду поліцейські затримали 53 людини, причетні до захоплення приміщення суду. Після цього серби блокували дві машини з тих, в яких перевозили затриманих, і звільнили близько 20 чоловік.

Нагадаємо, відтоді, як влада Косова проголосила незалежність краю від Сербії у Мітровіце всталося кілька великих зіткнень між представниками сербського населення і місцевою поліцією, а також поліцією ООН.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Справжня війна у Косово: серби атакують сили НАТО (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі