пʼятниця, 22 листопада 2019 00:15

Справи Майдану: адвокатка оголосила голодування

Справи Майдану: адвокатка оголосила голодування
Адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування. Фото: 5 канал

Адвокатка Євгенія Закревська, яка представляє інтереси родин Героїв Небесної сотні, оголосила голодування. Вона пояснила своє рішення тим, що парламент не розглянув поправку до законопроєкту про Держбюро розслідувань. Правка мала б дозволити слідчим у справах Майдану перейти з ГПУ до ДБР і поновити розслідування, які зупинилися.

"Зараз, з сьогоднішнього дня, з того дня, коли зупинилось це розслідування, я не буду їсти до того моменту, поки не приймуть цю поправку, не створять це управління і не переведуть туди цих слідчих. І я це вам обіцяю", - заявила Закревська в ефірі каналу "1+1".

За її словами, справи Майдану вже нікому не цікаві, а в парламентарів є "більш важливі справи", ніж ухвалення необхідних законопроєктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майдан забуттю не підлягає": родичі Небесної сотні пікетували на Банковій

Раніше Закревська повідомила, що слідство у справах Майдану зупиниться з 20 листопада на невизначений час.

"Норму про забезпечення слідства у справах Майдану після 20 листопада Верховна Рада не проголосувала... "не встигла". Наступна спроба лише 3 грудня. Тобто 20 листопада у нас таки - "чорна діра". Передавати справи нема кому, нема куди, і тому ... слідство зупиняється", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Справи Майдану: адвокатка оголосила голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі